sunnuntai 11. maaliskuuta 2018

Vierailukulttuuri Suomessa

Suomalaisesta sisusta kertovan kirjoituksen suosion innoittamana, päätin kirjoittaa espanjankieliseen blogiin suomalaisesta vierailukulttuurista. Espanjassa on tapana tavata ystäviä kahviloissa ja baareissa. Väitän, että suomalainen mieluummin kutsuu ystävänsä kotiin. Ilman kutsua on sopimatonta mennä vierailulle. vai onko? Monissa maissa voi mennä vierailulle melkein milloin vain.

Espanjankielisissä maissa kun vieras saapuu, häntä odotetaan tervetulleeksi ja kutsutaan olohuoneeseen tai/ja ruokapöytään. Muu talo jää katsomatta. Vieraille on tapana tarjota juomia ja jopa ruokaa, mahdollisuuksien mukaan.

Käsitykseni mukaan suomalaisilla on tapana näyttää vieraille talonsa. Käydään huoneesta huoneeseen. Paitsi ehkä kaapit, kaikki muu on vieraille näytettävänä. Pidän tästä tavasta koska se osoittaa nimenomaan sen, ettei salaisuuksia ole ja, että ihan oikeasti vieras on tervetullut kotiin. Kuinka yleinen tämä tapa on nykyisin? 

Haluaisin tietää mitä mieltä te lukijat olette? Aion ottaa kommenttianne huomioon espanjankielisessä kirjoituksessa. Kiitos avusta!
Helsingin keskustassa.


Ei kommentteja: