lauantai 6. tammikuuta 2018

Hallituksen aktiivimallin arvostelu on juuri sellainen kuin sen pitäisi olla

Luin juuri Uuden Suomen uutisesta, että SDP:n puheenjohtajan Antti Rinteen Aamulehden haastattelussa referoima kansalaisilta tullut palaute hallituksen aktiivimallista on saanut kulmat kohoamaan.

–Ihmisten polvilleen laittaminen on järjetöntä. Olen saanut palautetta, jossa ihmiset ovat sanoneet, että hallituksen politiikka tuntuu siltä, että halutaan laittaa työttömät polvilleen ja antaa heille niskalaukaus, Rinne sanoi lehdelle.

Lehdessä sanotaan, että monen mielestä sitaatti menee liian pitkälle. Ne monet ovat lehtien sitaattien mukaan hallituspuolueiden poliitikoita!

Vain pari päivää sitten kirjoitin itse, että erikoiset termit eivät edistä sovintoa, mutta eniten sovintoa rikkovat epäoikeudenmukainen politiikka. Nykysuunta kuten eriarvoistuminen ja työttömien ahdistelu osoittavat, että kansa jakautuu hyvinvoiviin, rikkaisiin ja köyhiin. Kirjoitin myös, että onneksi aika ja maa on nyt toinen.

Oli jo aikakin, että joku oppositiosta ilmaisisi alistettujen ihmisten tuntoja. Suomessa moni tuntee jo nyt, että heitä alistetaan, kyykytetään. Olen lukenut sen verran paljon kommentteja hallituksen tekemisistä enkä ihmettelee yhtään kovaa kieltä. Monia ei nyt kuunnella.

Hallituspuolueiden politiikkojen kauhistelu on esimerkki siitä, että he elävät mukavassa kuplassa, jossa Rinteen julkaisema palaute on vieras asia. Ehkä se, että Antti Rinne sanoi julkisuuteen kanslaisten palautetta, voisi herättää kaikkia ajattelemaan vakavasti mitä oikeasti ollaan nyt ihmisille ja yhteiskunnalle tekemässä.

Sinisten eduskuntaryhmän puheenjohtaja Simon Elo on vaatinut jopa anteeksipyyntöä Rinteeltä. Milloin hallitus pyytää anteeksi kansan eriarvoistumisesta ja lukuisista takkikäännöistä?
Keskustelu aiheesta.

Ei kommentteja: