keskiviikko 6. joulukuuta 2017

Satavuotiaan Suomen arvokkain lahja

Katsoin hetki sitten Meksikon pääkaupungissa olevan ystävän valokuva Suomen lipun väreillä valaistusta itsenäisyyden enkelistä. Ympäri maailmaa on haluttu olla mukana juhlimassa suurta Suomen merkkipäivää. Lahjojakin on satavuotiaalle Suomelle annettu.

Mexico cityn itsenäisyyden enkeli Suomen lipun väreillä. (Valokuva on Anahí Ramosin albumista).
Suuren merkkipäivän aattona Facebookissa pyörii testi suurista suomalaisista. Tuttavani kertoi, että hän suurena suomalaisena ei ole nähnyt yhtään Suomelle annettua lahjan. Se lause antoi miettimisaiheita. Toivon, että kaikista lahjoista tehtäisiin vaikkapa valokuvanäyttely esimerkiksi kansalliseen museoon.

Mikä on se arvokkain lahja Suomelle? Se on se kaikista kallein ja josta suuret suomalaiset ovat maksaneet jopa omalla hengellä. Se on se lahja, josta ilman ei ole missään maassa hyvinvointia. Se on lahja, josta me kaikki nautimme. Se on rauha.

Eilen Ikkalan koulun lapset lauloivat itsenäisyyspäivän juhlassa Jukka Kuoppamäen Sininen ja valkoinen. Ja myös eilen radio-ohjelmassa tuntemattoman suomalainen sanoi, että lipun valkoinen väri on rauha ja sininen vapaus.

Kaikille rauhallista itsenäisyyspäivää!

Olin Pusulan kirkon seppeleitten laskun toimituksissa Lohjan kaupunkia edustamassa.
Oho! Nyt minullekin tuli valtioneuvoston kanslian tekstiviesti. Kiitos!
Ei kommentteja: