lauantai 11. marraskuuta 2017

Uudenmaan demarit kokoontuivat Lohjalla

Sosialidemokraattien Uudenmaan piiri piti syyskokoustaan Lohjalla tänään 11.11.201. Työn takia en päässyt paikan päälle, mutta seurasin kokousta livenä videon kautta.

Minusta Antti Rinteen puhe oli todella osuva. Rinne puhui presidenttikampanjasta, mutta myös monista muista ongelmista. Myös nuoret demarit pitivät hyviä puheita tulevaisuudesta, populismista ja nationalismista. Piirikokouksen julkilausuma heijastaa monia ajatuksianikin.
Sydän sanoo, että tuo viimeinen lause olisi voinut jäädä pois, mutta järki sanoo, että näin on ok. :)

"Uudenmaan liiketoimintamahdollisuuksien kehittämisestä, olennaista on päätöksenteossa katsoa aihetta kokonaisuutena, jossa huomioidaan niin paikalliset kuin alueelliset tarpeet." Kokonaisuuteen katsominen ei saisi tarkoitta sitä, että isot päättävät ja pienet joutuvat vain katsomaan sivusta. En tarkoita tässä ihmisiä vaan haja-asutusalueiden ja suurten keskustojen suhde ja tasapaino.

Tässä Uudenmaan piirikokouksen julkilausuma:

Sosialidemokraattien Uudenmaan piiri pitää syyskokoustaan Lohjalla 11.11.2017 – ”Ihminen päätöksenteon keskiöön”

Uudenmaan Demareiden mielestä heikompiosaisista huolehtiminen on tärkeää ja kaikille kuuluvat verorahoitteiset julkiset palvelut tulee olla jokaisen saatavilla. Maakuntamallin riskinä on Uudellamaalla pääkaupunkiseudun ylikorostuminen ja laita-alueiden jääminen toisarvoiseen asemaan. Uudenmaan Demarit haluavat, että kaikki maakunnan alueet huomioidaan tasavertaisesti.

Maan hallituksen politiikan maksajiksi ovat joutuneet yhteiskuntamme heikoimmassa asemassa olevat ihmiset. Uudenmaan Demareiden mielestä kaikkien ihmisten osallistumismahdollisuuksia on tuettava. Hyvinvointiyhteiskunnassa kaikki osallistuvat yhteisten palveluiden mahdollistamiseen oman maksukykynsä mukaan. Markkinavoimat ja yksityisten yritysten tavoitteet eivät saa ohjata päätöksentekoa. Päätöksenteossa ihminen on aina nostettava keskiöön.

Jokaisella nuorella tulee olla oikeus päästä peruskoulun jälkeen toisen asteen opintoihin. Oppivelvollisuusiän nosto estää pudokkaiden syrjäytymisen. Uudenmaan Demareille on erittäin tärkeää, että sekä korkea-asteen että toisen asteen opinnot ovat maksuttomia. Nykyinen hallitus on leikannut kaikilta koulutusasteilta niin paljon, että opetuksen taso ja opiskelijoiden oikeudet ovat vaarantuneet.

Oli kyse sitten tasoristeyksien turvallisuudesta, haja-asutusalueiden palvelutarpeista, kaupunkialueiden eriarvoistumisesta tai koko Uudenmaan liiketoimintamahdollisuuksien kehittämisestä, olennaista on päätöksenteossa katsoa aihetta kokonaisuutena, jossa huomioidaan niin paikalliset kuin alueelliset tarpeet.
***
Piirihallitukseen vuodeksi 2018 valittiin:
Merja Vuori, Espoo
Emmi Mäkinen, Järvenpää
Tuija Linna-Pirinen, Hyvinkää
Sirpa Komonen, Mäntsälä
Pinja Perholehto, Uudenmaan demarinuoret (Hyvinkää)
Marko Heinonen, Nurmijärvi
Lassi Jääskeläinen, Lohja
Jorma Pelkonen, Raasepori
Tiina Vesa, Vantaa
Tarmo Parviainen, Vantaa
Puheenjohtaja Anne Karjalainen, Kerava ja varapuheenjohtajat Sami Lehtonen, Espoo ja Markus Hammarström, Porvoo on valittu vuonna 2016 kaksivuotiskaudelle.
Lisätietoja: Pekka Tuuri, Uudenmaan sosialidemokraatit ry:n toiminnanjohtaja, 0503522192, pekka.tuuri@sdp.fi
https://uusimaa.sdp.fi/sosialidemokraattien-uudenmaan-piiri-pitaa-syyskokoustaan-lohjalla-ihminen-paatoksenteon-keskioon/

Ei kommentteja: