sunnuntai 30. heinäkuuta 2017

Retki Valli- ja Kuninkaansaareen

Kuulin radiosta, että Vallisaari on nyt suosittu retkikohde. Aurinkoisena kesäpäivänä lähdin Vallisaareen. Vallisaari on Suomenlinnan vieressä, Kustaanmiekän toisella rannalla. Saari oli Suomen puolustusvoimien käytössä vuoteen 2012 saakka. Vallisaari avautui yleisölle viime vuoden toukokuussa.

Vallisaaresta pääsee siltaa pitkin kuninkaansaareen. Valli- ja Kuninkaansaarien vesipisteet, kuivakäymälät, piknik-pöydät ovat kävijöiden käytettävissä läpi vuoden ja retkisataman palvelut sekä kahvila- ja opaspalvelut kesäaikaan. Retkisatamaan saa kiinnittyä ympäri vuoden. Luin, että palveluja kehitetään jatkuvasti

Vallisaareen pääsee vesibussilla. JT-Linen lautta lähtee Kolera-altaalta ja rantautuu Vallisaaressa Luotsipihan laiturille. Aavalinesin lautta lähtee Suomenlinnan lautan vierestä ja rantautuu Vallisaaressa Torpedolahden satamaukion luo. Kauppatorilla tunnistat laiturit Vallisaari -kylteistä. 

Me lähdimme ensimmäisellä laudalla ja silloin pääsi ilman jonoja. Kannattaa laittaa jalkaan mukavat kävelykengät. Koska molemmissa saarissa on penkkejä ja pöytiä, voi ottaa mukaan omia eväitä. Eväspaikkojen vieressä on roskiksia, joihin voi laittaa roskia. Kuivakäymälät olivat siistejä.

Saarissa näimme paitsi upeita maisemia, myös mielenkiintoisia bunkkereita ja rakennelmia. Sen lisäksi hiiri tuli aivan meidän lähelle, jalkojen yli hyppi sammakon ja näimme myös kaksi käärmettä.
Kuninkaansaaren rauniot.Viime vuonna Vallisaaressa kävi 92 000 vierailijaa. toivon mukaan tänä kesänä vierailijoiden määrä kasvaa.

Kuninkaansaari tuossa odottaa.
Jos haluat lukea espanjaksi, tässä tämä (siellä on enemmän valokuvia kuintässä blogissa): Paseo por las islas Vallisaari y Kuninkaansaari

Ei kommentteja: