keskiviikko 26. heinäkuuta 2017

Kissankellojen aika

Yhtenä päivänä on tehty ja tapahtunut niin paljon hyvää, että en tiedä mistä aloittaisin.
Vanha auto meni katsastuksesta läpi. Hieno juttu, koska täälläpäin työssäkäyvä ei tule toimeen ilman omaa autoa. Useimmissa kotitalouksissa tarvitaan vähintään kahta autoa. 

Sitten pianonvirittäjä kävi ja kertoi myös pianon kunnosta. Nyt piano soi kuin se olisi toinen. 

Sillä aikaa kun pianonvirittäjä oli töissä lapset hakivat pihalta raparpereita. Meidän raparperin juuret ovat tulleet naapureilta. Teimme raparperipiirakan ja aikomuksemme oli tarjota kahvia työntekijälle, mutta hänellä oli kiire seuraavan pianon luokse. Raparperipiirakka on tosi raikas herkku.

Kävimme laittamassa Ikkalan elopäivän mainoksia ilmoitustauluille. Sillä aikaa, yksi ikkalalainen oli tuonut meidän pihalle laatikko täynnä tavaroita Ikkalan kyläyhdistyksen elopäivän kirpparipöytää varten. Jos joku haluaa päästä eroon vanhoista tavaroista, voi tuoda tavaroita meille. Paitsi vaatteita, kaikkia muuta kelpaa. Kirpputoripöydän tuotot menevät kyläyhdistyksen toimintaan mm stipendeinä Ikkalan koulun vanhempaintoimikunnalle, jouluiseen puurojuhlaan, ym.

Kävin kasvimaalla poimimassa herneitä ja mansikoita. Kyllä siellä oli jo sen verran, että pääsi herkuttelemaan. Puhtaampaa ja ekologisempaa ruokaa ei taida olla.

Heinäkuussa kun ollaan, pihalla melkein kaikkialla on kukkia. Tämä on yksi parhaista vuoden ajoista eikä se haitta, että helleaalto meni välillä Lappiin ja muualle eikä tullut meille etelään, kunnes ehkä nyt. 
Palavarakkaus ja tarha-alpi. Aika iloinen yhdistelmä!

Myös ihanat kissankellot kukkivat. Ilmeisesti kissankello on paikkauskollinen. Joka kesä se nousee samaan paikkaan. Se on yksi Suomen suven kauneimmista ja näyttävimmistä kukista.

Kuin keijut asuisivat niissä kelloissa.


Jos haluat lukea espanjaksi, tässä tämä linkki:

Un día de julio, en "la época de las campanulas"


Ei kommentteja: