perjantai 28. huhtikuuta 2017

Varaslähtö vappuun

Viime sunnuntaina näin Lohjan keskustassa vappupalloja myynnissä. Vappupallot saavat aikuisiakin hymyilemään.
Lohjan keskustassa viime sunnuntaina.

Tämän vuoden vappuni tulee olemaan vähän erilainen kuin edelliset. Syynä siihen on Ikkalan kyläyhdistyksen järjestämä runon ja laulun iltapäivä. Se on vappuaattona. Lausun siellä espanjankielisen runon ja ystäväni lausuu sen suomeksi. Tervetuloa.
Ikkalalaisilla on hyviä ideoita.

Asun Lohjan ja Karkkilan välissä ja molemmissa kaupungeissa tänä vappuna marssitaan. Kuten joka vappuna, Ahonpään ja Karisjärven työväenyhdistyksen edustaja vie kukkia punaistenhaudalle.
Kutsu Lohjan vappujuhlaan.

Moni aloittaa vappujuhlansa tänään. Juhlaputki tulee olemaan pitkä.  Vappupäivä on vasta maanantaina. Vappu ei ole vakava juhla, päin vastoin, se on ilon juhla.  Muistin, että vuosia sitten olin kirjoittanut jotakinjuomista ja niin olikin. Neljä vuotta sitten vapun kunniaksi kysyin, että mitä sanontoja on millä sanotaan, että ihminen pitää alkoholista.

Minulle tuli mieleen: "Hän on viinaan menevä". Sivistyssanakirjan mukaan menevä on menestyvä tai muodikas. Tuolla sanonnalla sanotaan, että ihminen ei voi olla ottamatta. Ehkä erehdyn.

Ihminen voi olla menevä, menestyvä, muodikas ilman alkoholia. Millä sanonnoilla kuvataan kun ihminen ei juo?

Silloin blogiin tuli monta vastausta ja vastauksissa oli etupäässä sanontoja millä viinaan meneviä ihmisiä kuvataan, mutta ei vastattu siihen millä sanonnoilla kuvataan kun ihminen ei juo. Onko muita kuin raitis ihminen?

Hauskaa vapun odotusta kaikille!
Tämä tippa(leipä) ei tapa. :)Ei kommentteja: