lauantai 18. maaliskuuta 2017

Suksitaan samaa latua kohti parempaa Lohjaa!


Eilen Karisjärven vanhalla koululla oli Ahonpään ja Karisjärven työväenyhdistyksen vaalitilaisuus. Tupa oli täynnä. 

Ahonpään ja Karisjärven työväenyhdistyksen puheenjohtaja Ritva Korhonen toivottaa kaikki tervetulleiksi.

Tilaisuudessa kansanedustaja Joona Räsänen kertoo demareiden näkemykset sote-uudistuksesta.

Kansanedustaja Joona Räsänen (sdp).


Paikalla oli yhteensä neljä lohjalaista kuntavaaliehdokasta ja kaikki puhuivat, myös minä. Kirjoitin puheenvuoroni, mutta lopuksi päätin puhua samoista asioista ilman papereita. Tässä paperilla oleva puhe on:

Olen Ana,
ehdolla valtuustoon, koska uskon siihen, että jokainen meistä ansaitsee hyvän, oikeudenmukaisen, yhdenvertaisen ja turvallisen elämän.

Tämän vuoden alussa idea ehdolle asettumisesta Lohjan valtuustoon tuntui kaukaiselta. Perhekeskeinen ihminen kuin olen, turvalliset seinät ja turvallisen perheen ja miehen kainalo tuntuivat hyvin, hyvin houkuttelevilta. Elämä ja yhteiskunta ympärillämme kuitenkin muuttuu huolestuttavaan suuntaan niin meillä kuin maailmalla. Me aikuiset olemme velkaa ennen kaikkea tuleville sukupolville. Millaiseen kouluun tulevaisuudessa meidän lapset menevät? Millaisia mahdollisuuksia lapsilla on tulevaisuudessa tulla toimeen ainakin yhtä hyvin kuin me. Maailman parantaja, heräsi taas ja/tai myös herätettiin. En seisoisi täällä ilman perheen ja ystävien kannustamista. 

Olen aina ihailut Suomessa se, että kaikilla ihmisillä on ollut yhtäläiset mahdollisuudet kouluttautua ja päästä terveydenhoitoon, jos on tarvetta. Sitä ihailemaani yhteiskuntaa ei olisi olemassa ilman sosiaalidemokratian voimaa. Pikkuhiljaa sitä hyvinvointia ollaan kuitenkin murentamassa silmiemme alla. Nyt ei ole oikea hetki jäädä katsomaan vaan myös ryhtyä yhteistyössä muiden kanssa tekemään, muuttamaan yhteiskuntaa nykyajassa. 

Nykyaikana netti ja sosiaalinen media parantavat mahdollisuuksia avoimuuteen, mutta ne myös sisältävät haasteita ja vaativat vastuuta. Ei voi luvata sellaista mitä ei pysty toteuttamaan ja on seisottava tukevasti ajamiesa asioiden takana. Ne, jotka tuntevat minut tietävät, että periaatteet eivät ole myynnissä.

Laitoin eilen Facebookiin kuvani, jossa seison suksien ja sauvojen kädessä. Tänä aamuna kuvan alle oli ilmestynyt tämä kommentti: Meillä on sanonta "suksi suohon", mutta sinulle voisi nyt toivottaa positiivisessa hengessä "suksi valtuustoon"! Harmikseni edustat väärää kuntaa, muuten seuraisin samaa latua

Suksitaan samaa latua kohti parempaa Lohjaa!


Kuntavaaliehdokkat Joona Räsänen, Jaana Silander ja minä.

Ei kommentteja: