maanantai 9. heinäkuuta 2018

Nicaraguan katolisen kirkon piispat Ortegan kannattajien vihan kohteina

Nicaraguan katolisen kirkon episkopaalisen  konferenssin piispat, Leopoldo Brenes ja Silvio Báez,  tänään Diriambaan, jossa muutama tunti sitten Ortegan joukot tappoivat useita ihmisiä.
Eilen Daniel Ortega lähetti vahvasti aseistettuja miehiä Diriamba ja Jinotepe -kaupunkeihin. Iskuissa kuoli 20 ihmistä, 47 haavoittui ja 4 on pidätetty. Ortegan vastustajilla on ritsat ja Ortegan joukoilla kiväärit ja jopa RPG-7. Poliisit suojelevat Ortegan siviilitappajia.
Nyt Ortegan joukot menivät kirkkoon, jossa piispat ja toimittajat ovat ja tilanne on erittäin vakava. Seuraan suoria lähetyksiä. Ortegan kannattajat uhkailevat ja solvaavat piispoja ja Vatikaanin edustajaa. Toimittajilta viedään kameroita ja kännyköitä. 100 % Noticias on menettänyt kriisin aikana jo kolme kameraa ja ne kamerat viedään Ortegan lasten omistamille televisiokanaville. Myös muiden toimittajien työvälineitä on varastettu ja tuhottu.
100% Noticias -televisiokanavan toimittaja Jackson Orozco on hakattu. Piispa Silvio Váez on saanut haavan käteen. Sama kohtalo koki myös moni pappi. Piispat ovat nyt turvassa kirkon sakaristossa. Tämä tilanne on nyt päällä!
Ortegan hallinnon kannattajat eivät kunnioita enää ketään. Nicaraguassa on terroristihallinto.

Ei kommentteja: