lauantai 21. huhtikuuta 2018

Nicaraguassa mielenosoitukset jatkuvat

Nicaraguassa milenosoitukset ovat jatkuneet jo kolmatta päivää. Televisokanavia on suljettu, yksi radioasema poltettu, toimittajia hakattu, jne. Myös eri virastorakennuksia on rikottu. Pahinta on se, että veri on virtanut, mielenosoittajia on tapettu. Kuolleiden määrä kasvaa, mutta toistaiseksi kaikki on epävirallista koska viralliset tiedotusvälineet vaikenevat. Tämä ei jää tähän. Mielenosoitukset jatkuvat ja kasvavat.

Nyt presidenttipari ilmoitti keskustelevansa ja neuvottelevansa yrittäjien kanssa. Tärkeintä keskustelun osapuolta, eli opiskelijoita, ei oteta huomioon. Nuoret opiskelijat ovat vastustaneet eläke- ja sosiaaliturvaleikkausksia. Opiskelijoilla ei ole mitään vahvaa puoluetta tai järjestöä takanaan. Liikehdintä on syntynyt spontaanisti somen kautta.

Oppositiopuolueista ei nyt ole apua, koska oppositiossa olevat puolueet ovat nekin menettäneet aikoja sitten uskottavuutensa. Toivotaan kuitenkin, että tästä syntyy jotakin uutta ja yliopiston opiskelijoiden keskuudesta löytyisi viisaita ihmisiä neuvottelemaan ja tekemään asioita, toisin. Rauhallinen tie muutoksiin on viisas vaihtoehto. Nicaraguan demokratia on nyt tosi heikkoa.

Suomessa asuvat nicaragualaiset järjestävät huomenna mieleilmaus Nicaraguan suurlähetystön edessä Kulosaaressa klo 12.00.

Ei kommentteja: