torstai 8. maaliskuuta 2018

Tasa-arvo ei olesuinkaan valmis

Tulin juuri Nicaraguan suurlähetystöstä, jossa suurlähettiläs ja diplomaattikunnan vanhin, Ricardo José Alvarado Noguera, ojensi minulle oheisen diplomin tunnustuksena työstäni Suomessa .

Nyt naistenpäivänä korostan, että tasa-arvo ei ole edes Suomessa valmis. Naisten palkka on yhä pienempi kuin miesten, Lähisuhdeväkivallan uhri on useammin nainen ja naisten pääsy johtaviin tehtäviin on yhä hankala. Samanlaiset haasteet on Nicaraguassakin. Kuten Suomessa myös Nicaraguassa moni mies ja nainen tekee kovasti työtä tasa-arvoisemman yhteiskunnan eteen.

Olen kirjoittanut tähän blogiin jo melkein 10 vuotta. En ole tehnyt niin jotta saisin tunnustusta, vaan koska uskon siihen, että meillä jokaisella Suomen kansalaisella on velvollisuuksia, mutta myös oikeuksia ja yksi arvokkaimmista oikeuksistamme on sananvapaus. Me naiset saisimme tuoda nykyistä enemmän esiin omia ajatuksia. Esimerkiksi tämä Puheenvuoro on hyvin miesvaltainen. Miksi?

Suomen kielen oppiminen tai kesyttäminen, kuten monesti sanon, ei ole mahdotonta. Tämä viestini lukuisille maahanmuuttajanaisille ja miehille, jotka pysähtyvät miettimään, ettei kannattaisi opiskella, oppia ja puhua suomea, koska ”se on niin vaikea kieli”. Yrittäminen on tärkeintä.

Ilman useiden suomalaisten kannustusta ja apua en olisi nyt saanut mitään aikaan. Olen kiitollinen kaikille suomalaisille, jotka tavalla tai toisella ovat olleet osaa elämääni. Kiitos Nicaraguan viranomaisille tunnustuksesta!

Ei kommentteja: