perjantai 16. maaliskuuta 2018

Maailman onnellisemmassa maassa

YK: n tuoreen raportin mukaan Suomi on maailman onnellisin maa. Joidenkin suomalaisille vaikeinta ei taida olla tuon huipun saavuttaminen, vaan uskominen raportin tuloksiin. Huumori parasta on silloin kun nauraa itselleen ja siksi luin huvittuneena suomalaisten reaktiosta.

YK: n raportin tulokset perustuvat eri kriteereihin, kuten BKT asukasta kohti, elinajanodote ja korruptio. Onnellisuuden sijasta raportissa pitäisi puhua hyvinvoinnista. Ymmärrettävästi kaikki pohjoismaat ovat listan parhaimmissa paikoissa. 

Latinalaisen Amerikan maista paras maa on Costa Rica enkä ihmettele. Costa Rican luonto on paratiisimainen, iloiset costaricalaiset ovat saaneet elää rauhassa, matkailuelinkeino pyörii mukavasti, jne. Nicaragua on onnellisesti sijalla 41 ja on Latinalaisen Amerikan suurin nousija. Hyvä! Kansainvälisen tutkimuksen listalla on 156 maata.

Espanjankielisistä maista onnettomin on Venezuela sijalla 102. Tiedämme, että venezuelalaisten tilanne on todella surkea. Miksi Suomi, maailman onnellisin maa, ei ole myöntänyt turvapaikka Syyrian ja Venezuelan kaksoiskansalaisille?

"Turvapaikan saamisen perusteeksi ei riitä, että Venezuela on taloudellisessa ja poliittisessa kriisissä. Maa on Maahanmuuttoviraston mukaan riittävän turvallinen, jos kansainvälisen suojelun edellytykset eivät täyty hakijan kohdalla."

Vaikka Venezuelassa aseellinen konflikti ei olisi olemassakaan, taistelu jokapäiväisestä leivasta voi joskus saada murheellisia tuloksia. Humanitaarinen tilanne Venezuelassa on paha. Ihmiset pakenevat sieltä naapurimaihin.

YK: n raportissa on otettu huomioon maahanmuuttajia. Nyt on hankala kuvitella, että turvapaikanhakijoiden kokemuksia olisi otettu huomioon. Valitettavasti välillä maailman onnellisin maa tekee onnettomaksi onnellisuuteen pyrkiviä.

”Olen todella, todella yrittänyt ja tehnyt töitä niska limassa todistaakseni, että en ole tullut Suomeen laiskottelemaan. Mutta jos meitä ei haluta tänne, olen valmis heittämään hanskat tiskiin. En taistele enää, enkä ole surullinen, jos meidät lähetetään pois.” Hanan Sneih, 24, Helsingin Sanomien toimittajalle.
Joulupukki asuu maailman onnellisemmassa maassa.
 Jos haluat lukea espanjaksi, tässä tämä linkki: Desde Finlandia, el país más feliz del mundo

Ei kommentteja: