maanantai 12. maaliskuuta 2018

Lautakunnan kokouksista nyt maaliskuussa

Työn ja luottamustehtävien yhteensovittaminen ei ole aina kovin joustava asia, myönnän. Olen panostanut lasten, nuorten ja perheiden lautakunnan työhön ja ollut kokouksissa mukana. Tosin nyt seuraavaan kokoukseen 13.3. en pääse. Sitä varten ovat kuitenkin varajäsenet olemassa. 

Tulevan lautakunnan kokousasialista on julkaistu. Yksi tärkeimmistä asioista on A2–kieli. Kokousasialistan mukaan tulossa on vain ruotsinkielisiä ryhmiä. Toisin sanoen kielivalikoima ei laajene. On kuitenkin hyvä tietää, että moni haluaa yhä panostaa ruotsin kielen opiskeluun ja, että siihen annetaan mahdollisuuksia. Huolestuttava on, että muiden kielien opiskelun tarve on vähäistä. 

Kokousasialistassa on myös Länsi-Uudenmaan kieltenopettajien hallituksen aloite toisen kotimaisen kielen tuntimäärän lisäämiseksi suomenkielisissä kouluissa. Hyvä aloite tämäkin on. Lohja on kaksikielinen kaupunki, mutta miten saada lapsia innostumaan muidenkin kielten opiskelusta?

Mahdollisesti maalikuun lopussa Lasten nuorten ja perheiden lautakunta kokoontuu taas. Sen lisäksi samana päivänä on seminaari. Olen silloin mukana. 


Lohjan keskustassa.


Ei kommentteja: