torstai 8. helmikuuta 2018

Karstun koulun lakkauttamista vastustettiin Monkolassa.

Lohjan lasten, nuorten ja perheiden lautakunta kokoontui tiistaina. Alkuperäisen kokousasialistan mukaisesti lautakunnan piti päättää Karstun koulun tulevaisuudesta, mutta toisin kävi.

Maanantai-iltana Lohjan kaupunginhallitus päätti Karstun koulussa tehtävästä sisäilma- ja rakennetutkimuksesta. Kuten Lohjan hyvinvointijohtaja Katri Kalskeoli ennakoinut paikallislehdessä, asia vedettiin lautakunnan listalta.

Karstun koulun tulevaisuudesta päätettään kun tutkimus tuloksineen on valmis.

Karstun alueen vanhemmat halusivat joka tapauksessa ojentaa vetoomuksen koulun jatkon puolesta lasten, nuorten ja perheiden lautakunnan puheenjohtajalle Jani Mélingille (vihr.). 

Karstun koulun vanhempainyhdistyksen puheenjohtaja Eija Kunttu luovuttaa lasten, nuorten ja perheiden lautakunnan puheenjohtajalle Jani Mélingille vetoomuksen.
Kaupungintalon ala-aulassa oli laskelmani mukaan yli 50 Karstun koulun alueen kaupunkilaista kyltteineen. 

Jatkoa toivottiin.


Karstunlaisten puheenvuoroissa korostettiin oman koulun merkitystä ja tahdon oman koulun ja kylän kehittämisestä. Ihmeteltiin miksi rahaa kyläkouluun oli jo leikattu ennen kuin oli päätetty koulun tulevaisuudesta. Toivottiin kaupunkilaisten äänten kuuntelemista ja kunnioittamista.

Ehkä nyt kannattaisi pitää mielessä mitkä ovat Lohjan arvot ja kuinka ne näkyvät käytännössä päätöksenteossa ja siksi laitan ne tähän.


Lohjan kaupunkistrategiassa on kirjoitettu ja hyväksytty, että Lohjan arvot ovat:
-          avoimuus, toimintamme ja päätöksentekomme ovat läpinäkyviä
-          asukaslähtöisyys, toimimme asukkaita kuunnelleen
-          rohkeus, uskallamme toimia uusilla tavoilla
-          vastuullisuus, toimimme ekologisesti, taloudellisesti ja sosiaalisesti vastuullisesti ja kestävällä tavalla
 
Lohjan kaupungin kotisivuilta.

Ei kommentteja: