tiistai 31. lokakuuta 2017

Maksjoen koulun lakkauttamispäätös palasi lautakunnan käsittelyyn

Lasten nuorten ja perheiden lautakunta kokoontuu huomenna keskiviikkona 1.11.2017.Ilmoitan tässäkin, että valitettavasti tällä kerralla en voi osallistua kokoukseen. Laura Savolainen, varajäsenenä, osallistuu siihen.

Minusta varajäseneidenkin pitäisi joskus osallistua kokouksiin ja päättämään asioista. Kunnallisesta päätöksenteosta oppii parhaiten tutustumalla kokousmateriaaliin, osallistumalla kokouksiin ja keskustelemalla muiden päättäjien kanssa. Myös kuuntelemisen taito on hyvä ominaisuus ja tämä koskee kaikkia päättäjiä. Välillä se unohtuu.

Kuten kokousasialistan kuvakaappauksesta näkee, Maksjoen koulun lakkauttamispäätöksestä on tehty kahta eri aloitetta. Yksi aloite on maksjokelaisten ja toinen on Matti Pajuojan ja Vasemmistoliiton valtuustoryhmän. Kokousasialista lötyy Lohjan kaupungin nettisivuilta.

"Vasemmistoliiton valtuutetut esittävät, että uusi valtuusto ottaisi uudelleen käsittelyyn Maksjoen koulun lakkauttamispäätöksen". Perusteluna on muun muassa se, että Maksjoen koulua tarvitaan jatkossa väistötilana, koska Ojamon kouluun joudutaan tekemään suuri perusremontti. Koulu on hirssirunkoinen ja hyvässä kunnossa. Vasemmistoliiton valtuustoryhmä esittää kaupunkihallitukselle, että se ottaisi Maksjoen koulun lakkauttamispäätöksen uudelleen valmisteluun.

 Tässä kuvakaappaus toisen aloitteen perusteluista. Kannattaisi lukea!


Molempien aloitteiden päätösesityksessa sanotaan, että aloite on loppuun käsitelty.

Teidän kannattaisi lukea mitä kokousasialistan kohdassa 3 sanotaan Ojamon koulusta. Liitetiedostot ovat ylhällä.Tilaprosessin omistajan lausunto on ristiriidässä Maksjoki Seura ry:n ja Etelä-Lohjan aluetoimikunnan alitteen perustelujen kanssa. Ehdottomasti tarvitaan lisää tietoa Maksjoen koulun tilasta. Toivon, että Maksjoen asukkaiden mielipiteitä lähikoulusta otettaisiin huomioon. Päätösesitys on nyt tyly.

Ei kommentteja: