lauantai 5. elokuuta 2017

Sirpa Paatero, Tuula Haatainen vai Maarit Feldt-Ranta?

Nyt demarit saavat valita presidenttiehdokkaansa kolmesta hyvästä ehdokkaasta. Jäsenvaali järjestetään sähköisenä 7-13.8 ja postiäänestyksenä 17-25.8.

Olen lukenut eri lehdistä, että Maarit Feldt-Ranta on ennakkosuosikki. Jos puolueen nuoret saisivat sanoa viimeisen sanan Feldt-Ranta olisi jo presidenttiehdokas.  ”Demarinuorten jäsenkyselyssäFeldt-Ranta sai jopa 40,7 prosentin kannatuksen puolueen presidenttiehdokkaaksiHaataisen jäädessä 29 ja Paateron 10 prosentin kannatuslukemiin.”

Minusta on ihan melkein samaa kuka heistä tulee presidenttiehdokas. He kolme ovat samankaltaisia, muuten olisivat eri puolueissa.

Feldt-Rannasta olen kuullut paljon kehuja. Maarit Feldt-Rannan kampanjaryhmän puheenjohtaja on kansanedustaja Timo Harakka.
Tässä Harakan mielipide Feldt-Rannasta Demokraatissa:
– Maaritin persoona, arvot ja osaaminen ovat yhdistelmä, joka varmasti innostaa suomalaisia laajemminkin, Harakka toteaa Demokraatille.
– Hän on ihminen, jossa yhdistyy sosialidemokraattien kannalta uutta ja vanhaa. Maarit on palvellut puoluetta jo pitkään toimimalla muun muassa SDP:n puoluesihteerinä. Toisaalta hänessä on tiettyä tuoreutta ja raikkautta, jota kaikki suomalaiset eivät vielä tunne.
Harakan mukaan Feldt-Rannalla on lisäksi ulko- ja turvallisuuspoliittista osaamista, ja erityisesti häntä voidaan pitää pohjoismaisen yhteistyön tekijänä.
  
Koska Tuula Haataisesta tiedän vähän, kysyin kavereilta mitä mieltä he olivat. Sain pari vastausta.
-         - Hän on vahva persoona, lähtöisin Savon maaseudulta Vieremästä. Kouluttautui sairaanhoitajaksi ja toimi jonkin aikaa ammatissaan. Hänen aikanaan demarinaisten toiminnanjohtajana demarinaiset näkyivät ja osallistuvat yhteiskunnalliseen keskusteluun. Hän myös hankki itselleen jo silloin monipuolisen verkoston ja hyvän kielitaidon. Ihailin sitä sitkeyttä, mitä hän osoitti pienten lasten työssä käyvänä äitinä opiskellessaan hankkien valtiotieteen maisterin tutkinnon. Presidentin tehtäviä ajatellen hänellä on myös kansainväistä kokemusta (YK, EU), ei vain pohjoismaista. Hän on asiasuuntautunut, ei hae naisten lehtien tai iltapäivälehtien lööppijulkisuutta. Henkilökohtaisesti kunnioitan myös sitä, että hän huolehtii kunnostaan juoksemalla ja hiihtämällä matkoja, joista meikäläinen ei edes näe unta. Kun pitkän työrupeaman jälkeen heittää kympin lenkin, pää tuulettuu seuraavaa päivä varten ja uni on terveempää.

-         - Tuula pysyy asiassa eli hän on helppo ja selkeä seurattava. Hän osaa paneutua juuri ongelmakohtiin. Se on näkynyt mm. kun hän on ollut haastateltavana sote -asioissa. Tuula ei ole jyrääjä. Hän hallitsee tiedolla.

Sirpa Paaterosta sen verran, että hän on puoluevaltuuston puheenjohtaja, joka on toiminut kehitys- ja omistajaohjausministerinä viime hallituskaudella. Paatero on nyt puolustusvaliokunnan puheenjohtaja.

Keväällä kuuntelin radiosta kuinka Paatero keskusteli Juho Eerolan kanssa kotkalaisesta politiikasta. Pidin kovasti siitä miten ja mitä Sirpa Paatero sanoi oman kaupungin asioista. Hän osaa tiivistää ja puhua suoraan ja jämäkästi. Moni muu on kanssani samaa mieltä, että Sirpa Paaterolla on napakoita ja asiantuntevia kommentteja. Myöhemminkin olen lukenut Paateron ajatuksia ja minusta hän on sopiva presidenttiehdokas, kuten Maarit Feldt-Ranta ja Tuula Haatainen. Onhan tässä vaikea päättää…
Lisää kuvateksti

Jokainen voi käydä lukemassa Paateron, Feldt-Rannan ja Haataisen kotisivuja. 
Sirpa Paatero: http://sirpapaatero.net/
Tuula Haatainen: http://tuulahaatainen.fi/
Maarit Feldt-Ranta: http://maaritfeldtranta.fi/wp/

Ei kommentteja: