perjantai 18. elokuuta 2017

Linkola on väärässä ja on häpeäksi Suomelle

Luin Pentti Linkolan haastattelun 16.8. Helsingin Sanomista. Linkola on jo 50 vuotta esiintynyt ekofilosofina. Kiitos Linkolalle mielipiteistä. Mutta voi itku. Mitä järkeä Pentti Linkolan selostuksissa on?

Linkola sanoo muun muassa että ”Kaikki materiaalinen kehitysapu pitäisi ottaa heti pois Afrikan mailta. Ainoastaan kondomeja saisi jakaa. Kun ihmiset lähtevät Afrikasta, heitä ollaan pelastamassa Välimerellä. Tulee kyynel silmään, kun ajattelee toiminnan järjettömyyttä. Se olisi luonnollista, että edes pieni ylijäämä hukkuisi Välimereen. Mutta sitäkään ei anneta tapahtua.”

Linkolan mielestä liiat ihmiset pitää tappaa, jotta edes osa ihmiskuntaa säilyisi. Pistiäisten ja sammakoiden rinnalla. Mutta minkälainen ihmiskunta olisi se, joka luopuu inhimillisyydestä, lähimmäisenrakkaudesta, solidaarisuudesta ja humaanisuudesta? Eli kaikista ihmisyyden tunnusmerkeistä. Että siirryttäisiin vahvimman brutaalisuuteen. Turvapaikanhakijat ja muut turhat ihmiset saisi saman tien poistaa päiviltä. Linkola ennustaa katastrofia, jos hänen näkemyksiänsä ei toteutettaisi.

Ongelma on, että Linkola näkee ihmiset eläiminä, jotka taistelevat olemassaolostaan. Jos Linkolan ajatukset toteutettaisiin, selviytyjiä olisivat vain vahvimmat. Kaikki inhimillisen elämän edellytykset häviäisivät. Väestönkasvu jatkuisi edelleen, koska vahvimmat täyttäisivät ekokolon.
Linkolan teorioiden toimeenpano johtaisi vielä suurempaan katastrofiin kuin mitä hän profetoi. Ihmismäärän lisääntyminen ei hidastuisi, mutta varmasti inhimillisen elämän edellytykset jokaiselta tuhoutuisivat.

Ihmeellistä on, että Pentti Linkola on jo vuosikymmenet päässyt julkisuudessa selittämään vinoutunutta oppiaan. Mikään vakavasti otettava taho ei ole näitä selostuksia asettunut vastustamaan. Nyt Linkola on kaivettu mökistään esiin oikeuttamaan natsien ja terroristien edesottamuksia. Varmaan Linkolan selityksillä on kysyntää myös Barcelonan ja Turun tapahtumien osalta.

Miksi?

1 kommentti:

Jussi Tikkanen kirjoitti...

Hyvä. Lähettäisin kirjoituksen pojalleni sp:ssa jos osaisin.