maanantai 17. heinäkuuta 2017

Tanssimisesta

Noin viikko sitten olin Ikkalan kylätansseissa, johon olin lupautunut opettamaan Karibian rytmiä.

Hikisen tuokion jälkeen keskustelin Länsi Uusimaan lehden  toimittaja Noora Palolan kanssa. Tänään huomasin, että lehden nettisivuilla on pitka kirjoitus, jossa monta valokuvaa iloisesta tapahtumasta. Tässä mitä sanoin Palolalle mm tanssimisesta.

"– Ilmapiiri täällä on ihana ja tämä tuo iloa ihmisille, sanoo tilaisuudessa latinalaista tanssia opettanut Ana Maria Gutierrez Sorainen.
Perinteisten lavatanssien välissä sai kokeilla latinalaista tanssia, salsaa ja merengueta. 

– Tanssi on musiikin tekoa liikkein. Se on universaali kieli, johon pääsee mukaan jokainen kansalaisuudesta tai tanssilajista riippumatta, sanoo Gutierrez Sorainen.
Hän korostaakin, että tärkeintä on rentous ja se, että tanssi on mukavaa. Parikymmentä iltamiin tullutta lähtikin kokeilemaan latinorytmejä.
Miten suomalaiset sitten saadaan tanssimaan?
– Ei voi ajatella, että ihmiset ovat arkoja. Tärkeää on vain heittäytyä tanssiin rennosti. Kun muutama uskaltautuu, mukaan tulee lisää ihmisiä, sanoo Ana Maria Gutierrez Sorainen."

Iltamissa juttelin myös eri ihmisten kanssa. Yksi pariskunta halusi tietää miten olen Ikkalassa viihtynyt. Eikö se näy päältä? vastasin heille nauraen. Kuten tanssien kanssa, myös ihmisten kanssa tärkeää on heittäytyä. Kaikki muu, kuten luonto, ym. on ainoastaan plussaa. 
Ha, ha, kun sanoja ei tarvita. :)

Ei kommentteja: