lauantai 1. heinäkuuta 2017

Ihmisten puolesta

Tänä viikonloppuna Suomessa tapahtuu paljon. Porissa on lestadiolaisten suviseura, jossa tuhansia ihmisiä kokoontuu iloitsemaan yhdessä. Kirjurinluodossa on arvioiden mukaan noin 70 tuhatta ihmistä. Hyvä!

Hämeenlinnassa jo eilisestä lähtien on ollut ihmisiä odottamassa tämän päivän suurta konserttia. Yhdysvaltalainen Guns N´ Roses esiintyy tänään. Kuulemma Hämeenlinnassa on tänään noin 50 tuhatta ihmistä. Hyvä!

Kohta Helsingin keskustassa alkaa Pride-viikon kohokohta eli Pride-kulkue. Tuhansia ihmisiä on mukana tänä vuonna. Hyvä!

Kansallismuseon ikkunoita.
Kaikista noista isoista tapahtumista Pride-kulkue on se, joka on taas herättänyt tunteita ja puheita. Yhdenvertaisuusvaltuutettu oli kutsunut viranomaisia kulkueeseen. Suurin osa kutsutuista osallistuu tapahtumaan ja antaa tukensa yhdenvertaisuudelle. Hyvä! Minusta Pride-kulkueseen saisi osallistua kuka tahansa. Yhdenvertainen yhteiskunta on meidän kaiken etu. Ihmisiä ei saisi syrjyiä ulkoseikkojen vuoksi. Jokainen saa olla sellainen kuin on joutumatta selittämään vaikkapa viranomaisille miksi hän on sellainen. Oiukeus yhdenvertaiseen rakkauselämään kuuluu kaikille.

Radiohaastattelussa toimittaja kysyi nuorelta naiselta miksi hän on Pride-kulkueessa mukana. Nuoren naisen vastaus oli se, että koska on mukava olla yhdessä ystävien kanssa iloisten ihmisten ympäröimänä. Toimittaja kysyi myös, että aiotko huutaa ja nainen vastasi, että kyllä. Minkä puolesta aiot huutaa?, toimittaja kysyi. -Ihmisten puolesta! oli ytimekäs vastaus.


Myös Kiasma liputtaa.


Ei kommentteja: