torstai 22. kesäkuuta 2017

Suomalaisista drinkeistä espanjaksi

Kolme päivää sitten kerroin Uuden Suomen Tribuutti -blogissani, että espanjankielisellä sivulla halutiin tietoa suomalaisista drinkeistä. Kun etsin tietoa espanjaksi suomalaisista drinkeistä eli ”coteles finlandeses”, sinne ilmestyy cóctel mólotov”. Melkoinen paukku! :)

En käy baareissa ja kun kirjoitin vielä googleen, sinne ilmestyi listoja suosituimmista drinkeistä, joissa on mukana esim. ”mojito” ym. kansainvälisiä juomia. Kysyin blogin lukijoilta, että mitkä ovat ne aidot suomalaiset drinkit? Ja vastauksia tuli!

Sitä muka kun postauksen alle ilmestyi kommentteja, etsin tietoa erilaisista juomista ja kirjoittin espanjaksi. Nyt tein listan suomalaisista juomaklassikoista.

En ole täysin varmaa, mutta luulen, että nyt espanjankielisessä blogissani on ensimmäinen lista suomalaisista drinkeistä espanjaksi. Työ ei ollut kovin helppoa, jouduin kääntämään paljon, mutta se oli mielenkiintoista. Mielenkiintoisinta olivat blogiin tulleet tarinat ja netissä oleva historiatieto.

Alkoholijuomien historiaa kirjoitetaan myös tänä päivänä. Sipilän hallitus on sopinut alkoholijuomista ja ruokakauppoihin on tulossa vahvempia alkoholijuomia. Asiantuntijat ovat hallituksen kanssa eri mieltä, koska seurausten kautta joudutaan maksamaan paljon enemmän euroja. Puhumatta kaikista alkoholin haittavaikutuksista kansalaisille.

Juhannus on myös kostea juhla, eikä vain Suomessa. Toivottavasti osataan juhlia ilman suurempia onnettomuuksia. En moralisoi, mutta kaikessa tärkeintä on kohtuus.

Hyvää ja rauhallista juhannusta kaikille!Ei kommentteja: