keskiviikko 31. toukokuuta 2017

Kesäkorotuksesta ja hyvä kesäloma –keräyksestä

Lasten kesälomat ovat ovella. Monille lapsille huvipuistot, Tukholman tai Tallinnan matkat ovat vain haave.

Työttömyys, työkyvyttömyys voi tulla kenelle tahansa ilmoittamatta. Syyllistämisen sijasta pitäisi keskittyä siihen, että emme voi olla itsekkäitä ja miettiä vain kuinka erinomaisia olemme omien lastemme suhteen ja katsoa sivusta miten kesälläkin moni lapsi on eriarvoisessa asemassa. Lapset eivät ole vastuussa vaan aikuiset ja yhteiskunta.

Puistattaa lukea kuinka ”isänmaallisesti” kirjoitetaan oman kansan hoitamisesta, samalla kun hallituspuolueet heikentävät jo heikossa asemassa olevien lapsiperheiden arkea kasaantuvilla leikkauksilla. Lomarahojen laikkaus tuntuu myös monissa lapsiperheissä.

Viime kesäloman kynnyksellä MTV3 julkaisi jutun, jossa vanhemmat kertoivat kesälomien tuomista haasteista vaikeassa elämäntilanteessa oleville lapsiperheille. Yksi haastatelluista oli sitä mieltä, että” toimeentulotuki on sama on sitten kyseessä tammi- tai kesäkuu… – Olisi hienoa, että edes pieni korotus tulisi kesän ajaksi, kun ruokakulutkin ovat suuremmat silloin. Otettaisiin lapsia huomioon, ettei heidänkin tarvitsisi murehtia tällaisista asioista.”

Viime vuonna kysyin, että mitä kansanedustajat sanoisivat kesäkorotuksesta hankalassa asemassa oleville lapsiperheille? Arvioiden mukaan Suomessa on noin 126000 vähävaraista lasta! Ehdotus meni kuin kuuroille korville.

Viime vuonna ehdotin myös kansalaisjärjestöille, että kansalaisjärjestöt voisivat järjestä kesälomakeräyksiä. Onhan hyvä joulumieli -keräys hyvin suosittu. ”Hyvä kesäloma -keräyksen” tarkoitus voisi olla, kuten hyvä joulumieli -keräys, kerätä rahaa ruoka- ja retkilahjakortteihin.Hyvää kesälomaa kaikille koululaisille!
Matkustaminen ei ole ilmaista.

Ei kommentteja: