maanantai 17. huhtikuuta 2017

Nörrtäljen hylkeenpoikanen

Matkustimme viettämään pääsiäistä Ruotsiin Naantali-Kapellskär -reitillä. Tämä matkavaihtoehto osoittautui olevan meille yksi parhaista. Vaikka laiva on pieni rahtilaiva, matkustajia ei ollut kovin paljon ja palvelut olivat niukat, matka sujui hyvin ja mutkitta.

Paluumatkalla poikkesimme Nörrtäljessä. Se on aivan viehättävä kaupunki. Sen vanha keskusta on kuin Naantali tai Porvoo. Matkamme sai kuitenkin odottamattoman käänteen, kun joen kuivalla reunalla näimme pienen hylkeenpoikasen. Meidän lisäksemme paikalla oli useita paikkakuntalaisia ihmettelemässä pientä ja söpöä eläintä.

Siisteys kaunistaa.

Norrtälje on kaunis kaupunki.
Tänään luimme uutisista, että keväinen ilmiö on, että hylkeen kuutit nousevat Norrtäljejokea ylös keskustaan saakka. Keväällä emot hylkäävät poikasensa ja nämä lähtevät seikkailemaan. Paikallislehden mukaan havainnot Norrtäljessä ovat vuosittain lisääntyneet. Eläinsuojeluasiantuntijan mukaan hylkeenpoikaset voivat näyttää pehmoleluilta, mutta ne voivat purra lujaa. Asiantuntijan neuvo oli se, että on hyvä antaa kuuttien olla rauhassa. Jos kuitenkin eläin on ajautunut liian kauas vedestä, sen olisi hyvä kuljettaa takaisin veteen.

Onneksi ei näy lasin sirpaleita.
 

Ei kommentteja: