lauantai 4. maaliskuuta 2017

Aurlahdesta Lohjan torilleViime lauantaina keskustelin Lohjantähdessä lohjalaisten kanssa. Yksi tärkeimmistä esille nousseista aiheista oli Aurlahden ja Porlan kehittäminen.

Mielipiteet jakautuvat. Yksi Lohjalla syntynyt ja koko ikänsä täällä elänyt nainen sanoi, ettei Aurlahden kehittämiseen tarvita paljoakaan rahaa, vaan enemmänkin tahtoa. Hän haluaisi sinne puistomaisen siistin kävelykäytävän, kuin olohuoneen kaikkien lohjalaisten käytettäväksi. Hän lisäsi, että monet Lohjan keskustassa asuvat ikäihmiset eivät pääse rannalle. Lohjanjärven rannat ovat niin täynnä mökkejä, että Auralahti on yksi harvoista paikoista, joista pääsee järveen.

Kysyin ihmisiltä, haluaisivatko he kävelykadun Lohjan keskustaan. Monet olivat sitä mieltä, että ei. Lohjalla luonto on lähellä. Moni oli myös sitä mieltä, että kävelykadun kaupat kärsisivät, jos kävelykatu tulisi. 

Minäkin olen sitä mieltä, että Lohjan toria pitää kehittää. Jos vain lohjalaiset kävisivät useammin torilla, varmasti olisi enemmän myyjiä. Lohjan torin läheisyydessä asuvat korostivat, että torin tulisi pysyä siistinä. Kukkia ja istumapaikkojakin olisi hyvä olla enemmän.
Lohjan tori.

Kysyin ihmisiltä myös oliko heillä jo tiedossa, mitä puoluetta aikovat äänestää. Monet sanoivat, että kyllä. Monet kuitenkin vielä olivat epävarmoja. Vanhempi herra kertoi, että hän äänestää aina sitä puoluetta, jossa on eniten kauniita naisia. Otin sen kohteliaisuutena. Kaikista vastauksista mieleenpainuvin oli kuitenkin yhden rouvan vastaus. Hän sanoi olleensa koko ikänsä duunari ja että hänen sydämensä sykkii aina demareille. 
Lohjalainen rouva ja kansanedustaja Joona Räsänen.
 

Ei kommentteja: